Υπάρχει μία τεράστια ποικιλία από ραδιόφωνα στην Ελλάδα διαδικτυακά και μη, τα οποία απαρτίζουν το ραδιοφωνικό στερέωμα. Σε αυτή την ποικιλία ραδιοφώνων ανήκουν πολλά είδη, αλλά θα ξεχωρίσουμε μερικούς τύπους ραδιοφώνων όπως είναι τα ραδιόφωνα ειδησεογραφικού χαρακτήρα, τα μουσικά ραδιόφωνα, και τα θεατρικά ραδιόφωνα.

Τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά και σκοπός τους είναι η ενημέρωση του πολίτη γύρω από θέματα πολιτικού και γενικότερα κοινωνικού χαρακτήρα και αποτελούν ένα ευαίσθητο κομμάτι διότι τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα επηρεάζουν τη γνώμη του πολίτη και πολλές φορές κατευθύνουν την άποψή του γύρω από θέματα της επικαιρότητας και σχεδόν πάντα ασκούν πολιτική επιρροή. Για αυτό το λόγο εκείνοι που ασκούν αυτό το λειτούργημα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο λόγο τους και να μεταδίδουν κάθε είδηση με αμεροληψία και χωρίς σχολιασμό που να επηρεάζει. α ειδησεογραφικά ραδιόφωνα βρίσκονται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ελλήνων πολιτών, σε σχέση με την έντυπη ενημέρωση και σε σχέση με την τηλεόραση και δεν έχουν παρουσιάσει πτώση στην ακροαματικότητα.

Όταν μιλάμε για μουσικά ραδιόφωνα μπορούμε να μιλάμε για ώρες. Τα είδη της μουσικής είναι πάρα πολλά. Μουσική ροκ, κλασική, metal, hip hop, house, techno και ορχηστρική, είναι μόνο μερικά από τα είδη μουσικής που επιλέξαμε να αναφέρουμε περιληπτικά. Ο κατάλογος είναι μακρύς όπως και οι προτιμήσεις των ανθρώπων για τη μουσική.

Τα θεατρικά ραδιόφωνα είναι μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη κατηγορία με ειδικό κοινό. Είναι τα ραδιόφωνα εκείνα που μεταδίδουν κατά κύριο λόγο θεατρικές παραστάσεις, από το παρελθόν ή και σύγχρονες. Η ιδιαιτερότητα να ακούς και να φαντάζεσαι μία θεατρική παράσταση αντί να τη βλέπεις, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα και εκεί στηρίζεται η μεγάλη τους επιτυχία. Τα είδη των θεατρικών παραστάσεων είναι πολλά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι κωμωδίες, οι σάτιρες ,τα έργα μυστηρίου, και το δράμα. Συνδυάζοντας λοιπόν την τέχνη του θεάτρου και τη φαντασία του ραδιοφώνου δημιουργείται ένα ξεχωριστό είδος ακροατηρίου.