Υπάρχει μία τεράστια ποικιλία από ραδιόφωνα στην Ελλάδα διαδικτυακά και μη, τα οποία απαρτίζουν το ραδιοφωνικό στερέωμα . Σε αυτή την ποικιλία ραδιοφώνων ανήκουν πολλά είδη, αλλά θα ξεχωρίσουμε μερικούς ιδιαίτερους τύπους ραδιοφώνων, όπως είναι τα πανεπιστημιακά ραδιόφωνα, τα αθλητικά ραδιόφωνα και τα ραδιόφωνα θρησκευτικού τύπου.

Τα πανεπιστημιακά ραδιόφωνα απευθύνονται στην ακαδημαϊκή κοινότητα, ιδιαιτέρως όμως σε φοιτητές, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, με στόχο την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τη γενικότερη επικοινωνία μεταξύ ακαδημαϊκών στελεχών. Στόχος της ίδρυσης των πανεπιστημιακών ραδιοφώνων ήτανε να δοθεί βήμα στους φοιτητές έτσι ώστε να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για το μέλλον τους και να προάγουν τα ενδιαφέροντά τους με γνώμονα την αγάπη για την μουσική και το ραδιόφωνο. Η τάση αυτή βρίσκει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στο νεανικό κοινό.

Πριν ακόμα κάνει την εμφάνισή της η τηλεόραση, το ραδιόφωνο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Σήμερα τα αθλητικά ραδιόφωνα καταλαμβάνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος στην “πίτα” των ερτζιανών. Τα τελευταία χρόνια η ιδιωτικοποίηση επέτρεψε

το άνοιγμα πολλών αθλητικών σταθμών και έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους Έλληνες ακροατές να επιλέξουν το δικό τους αθλητικό ραδιόφωνο ανάλογα με τις οπαδικές προτιμήσεις. Στις δυνατότητες ενός αθλητικού ραδιοφώνου περιλαμβάνεται φυσικά και η ζωντανή μετάδοση των αγώνων, που επιτρέπει στους εργαζόμενους να περνάνε ευχάριστα την ώρα τους στον εργασιακό τους χώρο. Ένας ακόμη παράγοντας που συνέβαλε στην επιτυχία του αθλητικού ραδιοφώνου είναι και η μετάδοση προγνωστικών και ανάλυσης των αποτελεσμάτων των αγώνων. Οι αναλύσεις και τα προγνωστικά για τους αγώνες είναι οι πιο αγαπημένες ενασχολήσεις των ακροατών και αυτό είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία ενός αθλητικού ραδιοφώνου.

Σε ένα θρησκευτικό ραδιόφωνο μπορεί κανείς να ακούσει πολλές εκπομπές που θα τον ενδιαφέρουν. Τέτοιες εκπομπές είναι ανάλυση του Ευαγγελίου, ζωντανή μετάδοση θρησκευτικών ακολουθιών, ανάλυση της Αγίας Γραφής, εκπομπές ψυχαγωγικού χαρακτήρα, εκπομπές για την οικογένεια και για τα παιδιά και γενικότερα πνευματικές εκπομπές και εκπομπές ανάλυσης του θείου λόγου.