Μειώθηκε η διαφθορά στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας η Ελλάδα βελτίωσε κατά 10 θέσεις το δείκτη αντίληψης της διαφθοράς σε σχέση με πέρυσι. Επισημάνθηκε επίσης ότι η άνοδος αυτή αποτυπώνει τις προσπάθειες των ιδιωτών και των κρατικών φορέων για μία καλύτερη κοινωνία των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μειώθηκαν τα περιστατικά αυτόφωρης διαδικασίας για διάφορα αδικήματα. Τέλος υπογραμμίζεται στην έκθεση ότι η διαφθορά είναι ένα παγκόσμιο και πολυδιάστατο φαινόμενο που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη από δυστύχημα

Δύο άτομα σκοτώθηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης απόψε το βράδυ, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ο 25χρονος παρέσυρε μία 67χρονη πεζή, με αποτέλεσμα και οι δύο να βρουν τραγικό θάνατο. Πιο ελαφρά τραυματίστηκε ο συνεπιβάτης της μηχανής.

Βόμβα Τραμπ για τις αμερικανικές εκλογές

Την πεποίθησή του ότι υπήρξε ρωσικός δάκτυλος στις προεδρικές εκλογές του 2016 ανέφερε με δήλωσή του ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι εμπιστεύεται και στηρίζει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, τονίζοντας όμως ότι οι ενέργειες της Ρωσίας δεν επέφεραν κάποια αλλοίωση στο αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα με την άποψή του. Επίσης ο Πρόεδρος Τραμπ συζήτησε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη Συρία, το Ιράκ και το Ισραήλ, σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Σύλληψη 29χρονης Ρωσίδας για κατασκοπεία

Η Μαρία Μπουτίνα κατηγορείται για συνωμοσία και για υπόγειες διαδρομές με Αμερικανούς πολίτες. Την ανακοίνωση για τη σύλληψη της το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι κυκλοφορούν στο Facebook, φωτογραφίες της με τον αντιπρόεδρο της κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Αλεξάντρ Τόρσιν. Κύκλοι του κεντρικού τραπεζίτη δήλωσαν ότι απλά η Μπουτίνα εργάζεται ως βοηθός του. Ο δικηγόρος της υπογραμμίζει με έμφαση ότι δεν είναι πράκτορας και ότι συνεργάστηκε άριστα με τις αμερικανικές αρχές, όταν παρουσιάστηκε για μία οκτάωρη συνάντηση στην επιτροπή αντικατασκοπείας στην Αμερικανική γερουσία.