Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς: Η κυβέρνησή μας δεν αναπαράγει προβλήματα αλλά τα λύνει.

“Δεν μου άρεσε ποτέ η διαιώνιση και αναπαραγωγή προβλημάτων”, τόνισε με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς. Όσον αφορά την συμφωνία των Πρεσπών, αυτή αποτελεί έναν ειρηνικό συμβιβασμό. Παράλληλα όμως άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση τονίζοντας ότι δεν θεωρεί έντιμο να λέγεται ότι δεν υπάρχει συνέχεια στην Ελληνική εξωτερική πολιτική. Τέλος ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να ωφεληθεί μακροπρόθεσμα η χώρα από τη συμφωνία αυτή.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το συντομότερο να γίνουν εκλογές.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε συνέντευξη τύπου σε τοπικά ΜΜΕ. Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνορωσικές σχέσεις εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση σχέσεων. Για το σκοπιανό ζήτημα τόνισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καλή, και υπογράμμισε για ακόμη μία φορά, ότι όταν το ζήτημα έρθει στη βουλή η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει κατά της συμφωνίας. Ερωτώμενος για τις εκλογές που θα γίνουν το 2019, είπε ότι το καλύτερο για τη χώρα είναι να γίνουν το συντομότερο.

Με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι θα λάβουν στις 2 Αυγούστου, αναδρομικά ποσά ύψους 150 έως 350 ευρώ. Αυτά προέκυψαν από την αλλαγή στον ΑΚΑΓΕ που έγινε το Μάιο.

Αναστάτωση με την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα.

Μετά την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις που προέκυψαν από το σκάνδαλο με τους Ρώσους πράκτορες που θέλησαν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, διέρρευσε η πληροφορία από τη Ρωσική πρεσβεία, πως ο κύριος Λαβρόφ έχει λάβει πρόσκληση για να επισκεφτεί την Ελλάδα, και ότι η επίσκεψη ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μάσλοβ, επισήμανε ότι η αντίδραση που προέκυψε από τις δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, ήταν υπερβολική.” Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, ήταν άριστες και ξαφνικά προέκυψε αυτή η αλλοπρόσαλλή κίνηση από Ελληνικής πλευράς” δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.