Καγκελάριος Μέρκελ: Χωρίς πλεόνασμα, δεν μπορεί να αποπληρωθεί το χρέος.

Με δηλώσεις της η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στην έξοδο της χώρας μας από το μνημόνιο, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα τελειώνει, όχι όμως και η διαρκής εποπτεία από τους θεσμούς. Επίσης επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για μείωση του πλεονάσματος για να διασφαλιστεί η απομείωση του χρέους.

Ο ιός του δυτικού Νείλου ξαναχτυπά.

Οι αρχές και το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων δήλωσαν για φέτος δώδεκα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου. Τα τρία από τα δώδεκα καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα.

O Νίκος Κοτζιάς στέλνει μήνυμα στην Τουρκία: Παραβιάζετε κάθε έννοια δικαίου στην Κύπρο.

“Πριν από 44 χρόνια”, ανέφερε ο κ Κοτζιάς, “είχαμε την εισβολή τουρκικών στρατιωτικών Δυνάμεων στην Κύπρο. Από τότε το νησί διαιρέθηκε στα δύο και ο πόλεμος άφησε πίσω του πολυάριθμα θύματα καθώς και σωρεία παραβιάσεων του Διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χιλιάδες Ελληνοκύπριοι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους για να σώσουν τη ζωή τους. Έκτοτε η Κύπρος, που είναι χώρα μέλος του ΟΗΕ, παραμένει αιχμάλωτη ενός άλλου κράτους μέλους του ΟΗΕ. Αυτό είναι παράλογο και πρέπει να σταματήσει”, δήλωσε ο κ Κοτζιάς. Τέλος, o Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε το γεγονός ότι η Ελλάδα πάντα θα στέκεται στο πλευρό της Κύπρου και του κυπριακού λαού και θα στηρίζει τις προσπάθειες που θα έχουν ως στόχο την επανένωση του νησιού που θα κάνουν την Κύπρο ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος.

Έβρος: Τρίμηνη φυλάκιση με αναστολή στους τέσσερις λαθροεισβολείς.

Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης οι τέσσερις Τούρκοι λαθροεισβολείς. Στην απολογία τους υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν ότι εισήλθαν σε απαγορευμένη ζώνη και ότι βρέθηκαν στην περιοχή για να κάνουν τοπικό ρεπορτάζ που αφορούσε, μία γυναίκα που έχασε τη ζωή της μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της προσπαθώντας να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Αφού απολογήθηκαν στον ανακριτή τους έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, λόγω λευκού ποινικού μητρώου που είχαν και οι τέσσερις.