Προσφατα νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Ατύχημα για την Ευγενία Μανωλίδου

Η Ευγενία Μανωλίδου έπεσε από το σκάφος κατά την προσπάθειά της να προστατεύσει τους παρευρισκόμενους να μην υπερβούν τη ζώνη ασφαλείας στην προβλήτα. Έτσι βρέθηκε από το ιστορικό πλοίο στη θάλασσα κινητοποιώντας αμέσως τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία αμέσως προσέτρεξαν για να βοηθήσουν την σύζυγό του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Γύρος Γαλλίας

Κατά τη διάρκεια ενός ποδηλατικού αγώνα στη Γαλλία ένας άντρας με BMX έκανε άλμα πάνω από τον δρόμο με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι υπόλοιποι ποδηλάτες. Το 2013 είχε συμβεί κάτι παρόμοιο καθώς κάποιος είχε κάνει ακριβώς το ίδιο κόλπο.

Ανακάλυψαν δώδεκα νέους δορυφόρους γύρω από τον Δία

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν 12 δορυφόρους εκ των οποίων ο ένας θα λάβει τροχιά “αυτοκτονίας”, δηλαδή πολύ σύντομα θα καταστραφεί. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τους δορυφόρους το Μάρτιο του 17 από τη Χιλή και πέρασε ένα μεγάλο διάστημα για να επιβιώσουν ότι είναι σε τροχιά γύρω από τον Δία. Ο επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων δήλωσε ήταν μία μακρά και επίπονη διαδικασία. Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και έχει εβδομήντα εννέα δορυφόρους.

Ινδία: συλλήψεις για βιασμό

Σε δικαστήριο της Ινδίας στην πόλη Chennai εμφανίστηκαν 18 άνθρωποι κατηγορούμενοι για συστηματικό βιασμό ανήλικης κοπέλας. Οι κατηγορούμενοι είναι συντηρητές ανελκυστήρων, και υδραυλικοί σε συγκρότημα κατοικιών όπου διέμενε η έφηβη. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο κατηγορητήριο αναφέρεται η 12χρονη δεχόταν απειλές με μαχαίρια, και στη συνέχεια αφού την νάρκωναν, την βίαζαν ομαδικά.

Η σύνοδος κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας δεν ήταν τόσο κακή

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, στην ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις Τραμπ, απάντησε ότι ο πρόεδρος τον ΗΠΑ είχε μία πολύ καλή συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του. Σύμφωνα με τον Πολωνό Πρωθυπουργό κανένας από τους φόβους που είχαν εκφραστεί περί παραχωρήσεων εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν υλοποιήθηκε.