Πρόσφατα νέα από τον ελληνικό και διεθνή χώρο

Σύμφωνα με πληροφορίες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, εάν υπάρξει πλεόνασμα το 2018 να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα σε πολίτες που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κρίση. Στο πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ μελετήθηκαν οι δυνατότητες που ανοίγονται για την οικονομία και ποιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν για να ελαφρυνθούν τα μεσαία και ασθενέστερα οικονομικά στρώματα μέχρι τις εκλογές του 2019.

Δίκη Ζέμπερη.

Η δική για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Αθηνών. Ο κατηγορούμενος δέχτηκε για πολλοστή φορά την επίθεση του πατέρα της, τη στιγμή που ισχυρή αστυνομική δύναμη τον φρουρούσε και τον οδηγούσε στο δικαστήριο. Από τα λεκτικά πυρά του πατέρα της εφοριακού δεν γλίτωσε ούτε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, που ισχυρίστηκε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου απειλήθηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Ποιος είχε “το πάνω χέρι”.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη συνάντηση των δύο ισχυρών ηγετών δηλαδή του Πούτιν και του Τραμπ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι. Ο ψυχολόγος Πίτερ Κολέτ, ειδικός στην συμπεριφορική ψυχολογία, αναφέρει ότι κανείς δεν δείχνει άνετος παρουσία του άλλου. Το πηγούνι του Ντόναλντ Τραμπ που απεικονίζεται σε φωτογραφίες, αποκαλύπτει ότι νιώθει ευάλωτος απέναντι στον ομόλογό του. Η χειραψία που ακολούθησε, σημειώνει ο ψυχολόγος, δείχνει ότι ο Τραμπ επέλεξε να κάνει μία επιβλητική χειραψία με την παλάμη του στραμμένη προς τα κάτω.

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας.

Μία Ελληνίδα τουρίστρια εγκλωβίστηκε στο Φαράγγι Ριχτή της Σητείας, μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Για τη διάσωσή της διατέθηκαν ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες και διασώστες του ΕΚΑΒ έτσι ώστε η γυναίκα να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο. Η συγκεκριμένη γυναίκα ήθελε να πραγματοποιήσει περιήγηση όμως ένιωσε αδιαθεσία και παρέμεινε στο χώρο χωρίς να είναι δυνατόν από τους συνοδούς φίλους της να τη μεταφέρουν στην έξοδο του φαραγγιού. Τηλεφωνικά ειδοποίησαν τις αρχές και η γυναίκα δεν κινδυνεύει καθότι δίπλα της βρίσκονται ήδη διασώστες του ΕΚΑΒ.