Ο ραδιοφωνικός σταθμός Republic radio 100.3, είναι ένας ραδιοσταθμός που εκπέμπει από τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο με το συμβατικό τρόπο, δηλαδή μέσω των FM, αλλά και μέσω διαδικτύου. Έτσι η φωνή του ακούγεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ο ραδιοσταθμός αυτός μετράει τουλάχιστον 20 χρόνια ζωή με ποικίλο μουσικό πρόγραμμα που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μουσικών απαιτήσεων. Ο ιδρυτής του είναι ο κύριος Ανδρώνης ο όποιος έχει στην κατοχή του και άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως ο Μελωδικός 96,8 κι ο Metropolis 95,5.

Το πρόγραμμα του Republic αποτελείται κυρίως από μουσική mainstream. Mainstream μουσική είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει την μουσική που είναι της μόδας για κάποια περίοδο. Έτσι κι αλλιώς, ο όρος mainstream, σημαίνει το κυρίαρχο ρεύμα και υποδηλώνει αυτό που είναι αποδεκτό από τον περισσότερο κόσμο.

Άλλα είδη μουσικής που παίζονται από το σταθμό είναι η εναλλακτική μουσική, η τζαζ καθώς επίσης και μουσική house δηλαδή ηλεκτρονική χορευτική μουσική. Κυρίως όμως η μουσική που παίζεται είναι η τζαζ. Επίσης διοργανώνονται διάφοροι διαγωνισμοί με τηλεφωνικές συμμετοχές και ο νικητής κερδίζει διάφορα βραβεία όπως εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, δωρεάν είσοδο για συναυλίες, καθώς επίσης και εκπτωτικά κουπόνια για διαφορές μουσικές εκδηλώσεις. Από το μενού των διαγωνισμών δεν λείπει επίσης και η διοργάνωση διαφόρων πάρτι. Έτσι οι ακροατές του σταθμού έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να περάσουν όμορφα.

Από τα μικρόφωνα του Ράδιο Republic έχουν περάσει γνωστά ονόματα όπως ο τραγουδιστής Νίκος Πορτοκάλογλου που είναι γνωστός σε όλη την Ελλάδα για τη μουσική του, καθώς επίσης ο Στέφανος Τσιτσόπουλος που είναι παραγωγός-δημοσιογράφος. Έτσι το ενδιαφέρον των ακροατών παραμένει αμείωτο και κάνουν το ραδιόφωνο αυτό να ξεχωρίζει από τα άλλα ραδιόφωνα διότι οι μουσικοί παραγωγοί του γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το είδος της μουσικής που παίζουν.

Η μακρόχρονη ιστορία και η εμπειρία των συντελεστών του, κατατάσσουν το ράδιο Republic στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων του ελληνικού ακροατηρίου.